Uued tooted

Postitas NOP veebr., 18 2011,

Me oleme kogu selle aasta alguse tegelenud tegelikult nuputamisega, milliseid tooteid peaksime teile ikkagi pakkuma, mia olemasolevatest välja vahetada jne.. Usun, et järgmiste kuude jooksul saate meie juures palju uut ning põnevat kogeda, aga esimesed linnukesed on nii öelda kohal ning mõned väljanopped uutest toodetest siinkohal:

1) Mahedad juurikad ning puuviljad. Tavapäraselt teisipäeviti jõuavad meieni välismaa mahedad juurviljad ja puuviljad. Kellel nende vastu suurem huvi, soovitame just nädala alguses meie juurest läbi põigata. Hetkel pakume välismaalt toodud juurikaid, mille hooaega meil veel kahjuks pole, nagu näiteks: brokkoli, lillkapsas, tomat, kurk, avokaado, küüslauk, apelsin, õun. sidrun, ingver. Iganädalastelt proovime sammu pidada hooaeja saabumisega Lõuna-Euroopasse, tootevalikusse tahame lisada värsked porgandid, redised, jne.  Miks me otustasime just nüüd laiendada oma mahetoodete valikud? Siiamaani, tõsi, keskendusime eesti kaubale ning olime otsustanud, et müüme kõike, mida eesti mahetootjad toodavad ja välismaalt sisse ei võta, sest siis kui NOP alustas, ei olnud ka välismaiste mahetoodete kvaliteet hea. Ajad aga muutuvad ning hetkel on võimalik kätte saada päris hea kvaliteediga tooteid ning nii nagu muutub masstoodang veelgi õudsemaks (keemia mõttes) nii muutub mahetoodang selle kõrval järjest paremaks pikeajaliseks tervislikuks valikuks..

IMG_10112) Jahud. Tahame olla koht, kust saaksida valida erinevate (k.a. mahe) jahude hulgast, vajate siis kas leivategemiseks või muuks otstarbeks. Meil on heameel, et meie juurest saate nüüd Seidla tuulikus jahvatatud täistera nisu ja rukkijahu (peatselt ka püüli). Tuulikujahvatus on kuivjahvatus, kus säilivad teraviljade vitamiinid ning kasulikud mineraalid paremini kui kuumjahvatuses. Tuulikurahvas kirjeldab protsessi niiviisi:

See tuuleveski teeb jahu just nii nagu vanasti – passime head tuult, laseme veski tiivad tuulde, vinname viljakotid üles, laseme kivid jooksma, sõelad rappuma. Kivide vahele sattunud viljatera jahvatatakse parajalt peeneks, jahu lastakse üle sõela rappuda või sõelutakse püülikastis see kõige peenem välja. Tuule jõul ja kivide vahel jahvatatud  jahu on tervislik ning loodussõbralik! Hea rahvas- küpsetage leiba, tehke saia ja sepikut! Eesti vanasõnagi ütleb: „Kodo leib om kõkõ magusam.”

Huvilised saavad ise ka tuulikus vaatamas käia, kuidas jahutegemine käib, rohkem infot www.seidlatuulik.ee