NOPi menüü E-R 8-21 L-P 9-20
HOMMIKUSAIAKESED 2 – 2.2
saialetist võib leida värskelt küpsetatud croissante (võiga ja vegan-täistera), magusat klassikat ja kosutavat soolast, kindlasti midagi täistaimset ning gluteenivaba
m a g u s a m
RICOTTA-SÕRNIKUD vaarikamoosiga (N) 7.5
Viinamärdi ricotta, muna, gv jahu, gv riisijahu, jõhvikad, vaarikamoos, hapukoor, värsked marjad
CHIA VAHVLID rabarberi-maasika & sidrunivõie 8.8
mandli, riisi & gv kaerajahu chia vahvlid, sous vide küpsetatud rabarber-maasika moos, sidrunivõie (sojapiim, sidrunikoor & -mahl, kurkum, vanilli pasta, suhkur, tärklis), vahtra-siirupiga karamelliseeritud Kreeka pähkel (N, L, V)
VANILJE PUDING värskete puuviljade & marjadega 7.5
puding (sojapiim, toorsuhkur, chia seemned, vanilli pasta, maisitärklis), hooajalised puuviljad & marjad, pähkli-seemnesegu (mandlid, moon, kanepi- & linaseemned) (N, L, V)
k e r g e m
KERGEM
KAKTUSE & MAISI TACOD KREVETTIDEGA (N) 10
munapuder, avokaadotamp, krevetid sous vide, marineeritud punane sibul, hapendatud jalopeno, tomati-maasika salsa, koriander, roheline sibul, porgandi vinegrett, idud, laim
HUMMUS CHIMICHURRIGA (N, L, V) 7.5
traditsiooniline hummus, chimichurri, röstitud baklazaan, hapendatud porgandid, koriander, till, roheline sibul
TOMAT & STRACCIATELLA (N-ilma hapusaiata) 9.5
kahte sorti mahe tomatid, Viinamärdi stracciatella, majatehtud peterselli-basiiliku pesto, röstitud kõrvitsaseemned, jänesekapsas, hapusai
BAKLAZAAN mädarõikase ricotta & salsaga (N) 8.5
oliiviõli, tüümiani & küüslauguga küpsetatud baklazaan, ricotta, mädarõigas, tomati-maasika salsa (tomat, maasikas, shallot sibul, tšilli, oliiviõli, punase veini äädikas), idud
VEISE TARTAR (L, N-ilma hapusaiata) 12
Liivimaa mahe veis, kaste gochujang pastast, ingverist, küüslaugust, meest & sojast, avokaado aioli (küüslauk, sinep, sidrunimahl & -koor, oliiviõli), kimchi redis, marineeritud kukeseened, kappar, värske redis, hapusai
m a h e m u n a d
MUNAPUDER MAHEMUNADEST (N, L) 7.5
spinat, grillitud kirsstomatid, salat, kress, porgandi vinegrett
lisa peekon +2; grilljuust +2.5; avokaado/ külmsuitsulõhe+3
KIMCHI LATKE MAHE HÄRJASILMAGA (N) 8
punase kapsa kimchi, kartulipannkook, härjasilm,
peekon, murulaugu toorjuustukreem soolakurgiga
POŠEERITUD MAHEMUNAD KÜLMSUITSULÕHEGA(L) 8.5
avokaado-aedoatamp, röstitud seemne-rukkileib, värske salat porgandi vinegretiga, idud, kimchikaste
GV tatrakaraskiga +2
lisandid: härjasilm/pošmuna/hapusai +1.5; tatrakarask, peekon/tofu +2; grilljuust/feta/tempeh/kitsejuustukreem +2.5; avokaado/külmsuitsulõhe/ tiigerkrevetid +3
r o a d
HOOAJA SUPP 8.5
küsi meilt tänast valikut
AVOKAADOVÕIKU kahesuguse porgandiga (L, V) 7.5/9.5
hapusai, avokaado-aedoatamp, kimchi porgand, aasiapäraselt marineeritud porgand, rukola, idud, porgandi vinegrett, worcester kastmega röstitud kõrvitsaseemned
lisa peekon +2; külmsuitsulõhe +3
NISUVABA tatrakaraskiga +2
TAIMERIIGI TATAR (N, L, V) 8.5
praetud mahe toortatar fermenteeritud jalopeno(ei ole terav), spinati & porruga, roheline sibul, idud, peterselli-basiiliku pesto; lisa tofu +2; tempeh +2.5; avokaado +3
TÕSINE TATAR (N, L- ilma hapukooreta) 8
praetud mahe toortatar peekoni, porru, spinati & hapukoorega; lisa härjasilm +1.5/ avokaado +3
AHJU SHAKSHUKA mahe härjasilmaga 10
(L-ilma fetata; N-ilma hapusaiata, VEGAN – tofuga)
Lähis-Ida vürtsikas, küüslaugu-sibula, punase paprika-
tomati pada, ahjumuna & hapusaiaga, feta, roheline sibul, koriander, till; lisa peekon +2
JUURIKATEKAUSS tempeh või grillitud praejuustuga 12
soe kikerherne-kõrvitsakimchi-lehtkapsasegu, kollased ahjuporgandid, bataat, brokkoli, hapendatud lillkapsas, dukkah(seemned-pähklid) tahini-kurkumikaste, tempeh granatõunamarinaadis (N, L, V)
NOPi CAESAR SALAT grillitud tiigerkrevettidega (N, L) 13
vegan salatikaste, salatid, tomat, kõrvitsa- & seedermänniseemned, marineeritud kikerherned
VEGAN: granaatõunamarinaadis grillitud tempeh’ga
VIETNAMI SALAT pardiga (L, N – hoisin kastmes) 13.5
pardi confit, klaasnuudlid, jääsalat, suhkruhernes, laim, mango, münt, kurk, koriander, maapähklid, tšilli-sidrunheina kaste
HEERINGAS (N) 11
mustsõstramarinaadis heeringas, purustatud kartul või & tilliga, hapukurgi-murulaugu toorjuustukreem, marineeritud punane sibul, rukola, kurk, redis, till & porgandi vinegrett
GRILL KALMAAR mandelkartuli & avokaado aioliga 14.6
gv soja-sidrunimahla-küüslaugu-ingveri marinaadis kalmaar avokaado aioliga, mandelkartul, brokoli, mais, kimchi redis, suhkruhernes, kappari (N, L)
PASTA PRIMAVERA (L) 13.8
spinati durum pasta, spargel, brokoli, suhkruhernes, roheline pesto, suvikõrvits, spinat, lv parmesan
VASIKAS (N) 21
kergelt sous vide’s marineeritud & grillitud vasika antrekoot, chimichurri (petersell, koriander, basiilik, küüslauk, shallot, agaavi siirup, sidrunimahl, oliiviõli, punaveini äädikas, tšilli), purustatud kartul, lehtkapsas, suhkruhernes
*** *** ***
KOOGID: uuri koogiletist tänast valikut või küsi meilt, kindlasti 2.5-5.5
on midagi gluteenivaba, veganit, võibolla ka toorkooki ja
muidugi teisi siinmajas klassikutest saanuid
V – vegan, L- laktoosivaba, N- nisuvaba
LASTELE
Keedetud MAHE TOORTATAR hapukoore/võiga (N) 3.5
lisa peekon +2
PASTA koorene juustupasta kanafileega 5
LIHAPALLID (N, L – ilma hapukooreta) 5.5
hakklihapallid(siga-veis), muna, murulauk, kartulipüree sojapiima & kookosõliga,
hapukoor, kurk-tomat
SÕRNIKUD VAARIKAMOOSIGA (N) 7.5
ricotta, muna, gv jahu, riisijahu & jõhvikatega sõrnikud, vaarikamoos,
hapukoor, värsked marjad