NOPi menüü E-R 8-21.30 L-P 9-20.30
HOMMIKUSAIAKESED 2 – 2.2
saialetist võib leida värskelt küpsetatud croissante (võiga ja vegan-täistera), magusat klassikat ja kosutavat soolast, kindlasti midagi täistaimset ning nisuvaba
M A G U S A M
SMUUTIKAUSS PUUVILJADE & MARJADEGA (N, L, V) 8
erinevad hooajalised marjad, banaan, kookospiim, vahtrasiirup, vanilje pasta, majatehtud kaeragranola ebaküdoonia & kibuvitsaga (õhitud tatar, õun, ingver, kurkum, rapsiõli, seemned), arbuus, melon, chiaseemned
RICOTTA-SÕRNIKUD vaarikamoosiga (N) 7.5
Viinamärdi ricotta, muna, gv jahu, gv riisijahu, jõhvikad, vaarikamoos, hapukoor, marjad
CHIA VAHVLID majatehtud pistaatsia kondenspiima & vaarikamoosiga (N) 9
mandli, riisi & gv kaerajahu chia vahvlid, vaarikamoos, pistaatsia kondenspiim (pistaatsia pasta, piim, vahukoor, suhkur,vanilje, sooda)
K E R G E M
HAPENDATUD KÖÖGIVILJAD (N, L, V) 7
majatehtud hapendatud lillkapsas, porgand, daikon, kimchi redis, marineeritud lillkapsas
MARINEERITUD OLIIVID + REDISED (N, L, V) 7
oliivid (küüslauk, sidrun, tüümian, rosmariin, loorber, oliiviõli, tšilli helbed), purustatud redis (õunaäädikas, till, punane sibul, rapsiõli, suhkur)
GUACAMOLE HUMMUS tomati salsa & maisi tortilla krõpsudega (N, L, V) 8
kikerhernes, koriander, küüslauk, avokaado, oliiviõli, sidrunimahl, tšilli, punane sibul, tomat, must pipar, maisijahust tortilla krõpsud
VEISE TARTAR (L) 12
veiseliha, hapusai, vutimuna kollane, värske soolakurk, kapparid, punane sibul, kilu, kimchi redis, avokaado aioli (küüslauk, sinep, sidrun, oliiviõli), vaarikad
M A H E M U N A D
POŠEERITUD MAHEMUNAD KÜLMSUITSULÕHEGA (L) 8.5
avokaado-aedoatamp, röstitud seemne-rukkileib, värske salat porgandi vinegretiga, idud, kimchikaste / NISUVABA tatrakaraskiga +2
KIMCHI LATKE MAHE HÄRJASILMAGA (N) 8
punase kapsa kimchi, kartulipannkook, härjasilm, peekon, murulaugu toorjuustukreem hapukurgiga
MUNAPUDER MAHE MUNADEST (N, L) 8.5
spinat, tomatisalat (tomat, koriander, roheline sibul, soja kaste, chillikaste, seesamiseemned), porgandi vinegrett
R O A D
STRACCIATELLA+TOMAT & PESTO (N-ilma hapusaiata) 11.5
Viinamärdi stracciatella, hapusai, kirsstomat, tilli-peterselli-basiiliku pesto (küüslauk, sidrun, oliiviõli, kõrvitsa- & seedermänniseemned), basiilik, rukola, balsamico
AVOKAADOVÕIKU kahesuguse porgandiga (L, V) 7.5/9.5
hapusai, avokaado-aedoatamp, kimchi porgand, aasiapäraselt marineeritud porgand, rukola, idud, porgandi vinegrett, worcester kastmega röstitud kõrvitsaseemned
lisa peekon +2; külmsuitsulõhe +3
NISUVABA tatrakaraskiga +2
TAIMERIIGI TATAR (N, L, V) 8.5
praetud mahe toortatar fermenteeritud jalopeno(ei ole terav), spinati & porruga, roheline sibul, idud, peterselli-basiiliku pesto
TÕSINE TATAR (N, L- ilma hapukooreta) 8
praetud mahe toortatar peekoni, porru, spinati & hapukoorega
AHJU SHAKSHUKA mahe härjasilmaga (L-ilma fetata; N-ilma hapusaiata, VEGAN – tofuga) 10
Lähis-Ida vürtsikas, küüslaugu-sibula, punase paprikatomati pada, ahjumuna & hapusaiaga, feta, roheline sibul, koriander, till
JUURIKATEKAUSS tempeh või grillitud praejuustuga (N, L, V) 12
soe kikerherne-kõrvitsakimchi-lehtkapsasegu, kollased ahjuporgandid, bataat, brokkoli, hapendatud lillkapsas, dukkah(seemned-pähklid) tahini-kurkumikaste, tempeh granatõunamarinaadis
NOPi CAESAR SALAT grillitud tiigerkrevettidega (N, L) 13
vegan salatikaste, salatid, tomat, kõrvitsa- & seedermänniseemned, marineeritud kikerherned
VEGAN: granaatõunamarinaadis grillitud tempeh’ga
VIETNAMI SALAT pardiga (L, N – hoisin kastmes) 13.5
pardi confit, klaasnuudlid, jääsalat, suhkruhernes, laim, mango, münt, kurk, koriander, maapähklid, tšilli-sidrunheina kaste
HEERINGAS (N) 11
mustsõstramarinaadis heeringas, purustatud kartul või & tilliga, hapukurgi-murulaugu toorjuustukreem, marineeritud punane sibul, rukola, kurk, redis, till & porgandi vinegrett
ROHELINE RISOTO Viinamärdi stracciatella & marineeritud lillkapsaga (N) 13
risotoriis, sibul, vein, või, oliiviõli, tüümian, küüslauk, spinat, petersell, basiilik, marineeritud lillkapsas (porgand, loorber, suhkur, rapsiõli, äädikas, koriander, kurkum, punane pipar)
GRILL KALMAAR mandelkartuli & avokaado aioliga(N, L) 15
gv soja-sidrunimahla-küüslaugu-ingveri marinaadis kalmaar avokaado aioliga, mandelkartul, brokoli, beebimais, kimchi redis, suhkruhernes, kapparid
KALKUNI KEBAB suvegrilliste pestojuurikatega (L) 15
kalkun (küüslauk, sibul, petersell, riivsai, koriander), Bok choi, mandelkartul, porgand, suvikõrvits, magus tšilli kaste, tilli-peterselli-basiiliku pesto
*** *** ***
KOOGID: uuri koogiletist tänast valikut või küsi meilt, kindlasti 2.5-5.5
on midagi gluteenivaba, veganit, võibolla ka toorkooki ja
muidugi teisi siinmajas klassikutest saanuid
V – vegan, L- laktoosivaba, N- nisuvaba
LASTELE
Keedetud TOORTATAR hapukoore/võiga (N) 3.5
mahe tatar / lisa peekon +2
PASTA koorene juustupasta kanafileega 5
LIHAPALLID (N, L – ilma hapukooreta) 5.5
hakklihapallid(siga-veis), muna, murulauk, kartulipüree sojapiima & kookosõliga, hapukoor, kurk-tomat
SÕRNIKUD VAARIKAMOOSIGA (N) 7.5
ricotta, muna, gv jahu, riisijahu & jõhvikatega sõrnikud, vaarikamoos, hapukoor, värsked marjad