NOPi menüü E-R 8-21 L-P 9-20

 

 

 

 

 

 

 

HOMMIKUSAIAKESED     2 – 2.2
saialetist võib leida värskelt küpsetatud croissante (võiga ja vegan-täistera), magusat klassikat ja kosutavat soolast, kindlasti midagi täistaimset ning gluteenivaba

m a g u s a m

RICOTTA-SÕRNIKUD vaarikamoosiga (N)                      7.5

Viinamärdi ricotta, muna,  gv jahu, gv riisijahu, jõhvikad, vaarikamoos, hapukoor, värsked marjad

CHIA VAHVLID rabarberi-maasika & sidrunivõie          8.8

mandli, riisi & gv kaerajahu chia vahvlid, sous vide küpsetatud rabarber-maasika moos,  sidrunivõie (sojapiim, sidrunikoor & -mahl, kurkum, vanilli pasta, suhkur, tärklis), vahtra-siirupiga karamelliseeritud Kreeka pähkel (N, L, V)     

VANILJE PUDING värskete puuviljade & marjadega     7.5

 puding (sojapiim, toorsuhkur, chia seemned, vanilli pasta, maisitärklis), hooajalised puuviljad & marjad, pähkli-seemnesegu (mandlid, moon, kanepi- & linaseemned) (N, L, V)

k e r g e m

KERGEM

KAKTUSE & MAISI TACOD KREVETTIDEGA (N)             10

munapuder, avokaadotamp, krevetid sous vide, marineeritud punane sibul, hapendatud jalopeno, tomati-maasika salsa, koriander, roheline sibul, porgandi vinegrett, idud, laim

HUMMUS CHIMICHURRIGA (N, L, V)                         7.5

traditsiooniline hummus, chimichurri, röstitud baklazaan, hapendatud porgandid, koriander, till, roheline sibul

TOMAT & STRACCIATELLA (N-ilma hapusaiata)           9.5

kahte sorti mahe tomatid, Viinamärdi stracciatella, majatehtud peterselli-basiiliku pesto, röstitud kõrvitsaseemned, jänesekapsas, hapusai

BAKLAZAAN mädarõikase ricotta & salsaga (N)          8.5

oliiviõli, tüümiani & küüslauguga küpsetatud baklazaan,      ricotta, mädarõigas, tomati-maasika salsa (tomat, maasikas, shallot sibul, tšilli, oliiviõli, punase veini äädikas), idud

VEISE TARTAR (L, N-ilma hapusaiata)                                12

Liivimaa mahe veis, kaste gochujang pastast, ingverist, küüslaugust, meest & sojast, avokaado aioli (küüslauk, sinep, sidrunimahl & -koor, oliiviõli), kimchi redis, marineeritud kukeseened, kappar, värske redis, hapusai

m a h e m u n a d

MUNAPUDER  (N, L)                           7.5

mahe munad, spinat, grillitud kirsstomatid, salat, kress, porgandi vinegrett

lisa peekon +2; grilljuust +2.5; avokaado/ külmsuitsulõhe+3

KIMCHI LATKE HÄRJASILMAGA (N)                    8

punase kapsa kimchi, kartulipannkook, härjasilm mahe munast,

peekon, murulaugu toorjuustukreem soolakurgiga

POŠEERITUD MUNAD KÜLMSUITSULÕHEGA(L) 8.5  

mahe munad, avokaado-aedoatamp, röstitud seemne-rukkileib, värske salat porgandi vinegretiga, idud, kimchikaste

GV tatrakaraskiga +2

lisandid: härjasilm/pošmuna/hapusai +1.5; tatrakarask, peekon/tofu +2;  grilljuust/feta/tempeh/kitsejuustukreem +2.5; avokaado/külmsuitsulõhe/ tiigerkrevetid +3

r o a d

HOOAJA SUPP                             8.5

küsi meilt tänast valikut

AVOKAADOVÕIKU kahesuguse porgandiga (L, V)  7.5/9.5

hapusai, avokaado-aedoatamp, kimchi porgand, aasiapäraselt marineeritud porgand, rukola, idud, porgandi vinegrett, worcester kastmega röstitud kõrvitsaseemned

lisa peekon +2; külmsuitsulõhe +3

NISUVABA tatrakaraskiga +2

TAIMERIIGI TATAR (N, L, V)             8.5

praetud mahe toortatar fermenteeritud jalopeno(ei ole terav), spinati & porruga, roheline sibul, idud, peterselli-basiiliku pesto; lisa tofu +2; tempeh +2.5; avokaado +3

TÕSINE TATAR (N, L- ilma hapukooreta)                           8

praetud mahe toortatar peekoni, porru, spinati & hapukoorega; lisa härjasilm +1.5/ avokaado +3

AHJU SHAKSHUKA härjasilmaga                        10

(L-ilma fetata; N-ilma hapusaiata, VEGAN – tofuga)

Lähis-Ida vürtsikas, küüslaugu-sibula, punase paprika-

tomati pada, mahe ahjumuna & hapusaiaga, feta, roheline sibul, koriander, till; lisa peekon +2

JUURIKATEKAUSS tempeh või grillitud praejuustuga      12

soe kikerherne-kõrvitsakimchi-lehtkapsasegu, kollased ahjuporgandid, bataat, brokkoli, hapendatud lillkapsas, dukkah(seemned-pähklid) tahini-kurkumikaste, tempeh granatõunamarinaadis (N, L, V)

NOPi CAESAR SALAT grillitud tiigerkrevettidega (N, L)   13

vegan salatikaste, salatid, tomat, kõrvitsa- & seedermänniseemned, marineeritud kikerherned

VEGAN: granaatõunamarinaadis grillitud tempeh’ga

VIETNAMI SALAT pardiga (L, N – hoisin kastmes)         13.5          

pardi confit, klaasnuudlid, jääsalat, suhkruhernes, laim, mango, münt, kurk, koriander, maapähklid, tšilli-sidrunheina kaste

HEERINGAS (N)            11

mustsõstramarinaadis heeringas, purustatud kartul või & tilliga, hapukurgi-murulaugu toorjuustukreem, marineeritud punane sibul, rukola, kurk, redis, till & porgandi vinegrett

GRILL KALMAAR mandelkartuli & avokaado aioliga    14.6

gv soja-sidrunimahla-küüslaugu-ingveri marinaadis kalmaar avokaado aioliga, mandelkartul,  brokoli, mais, kimchi redis, suhkruhernes, kappari (N, L)

PASTA PRIMAVERA (L)                      13.8

spinati durum pasta, spargel, brokoli, suhkruhernes, roheline pesto, suvikõrvits, spinat, lv parmesan

VASIKAS (N)                     21

kergelt sous vide’s marineeritud & grillitud vasika antrekoot, chimichurri (petersell, koriander, basiilik, küüslauk, shallot, agaavi siirup, sidrunimahl, oliiviõli, punaveini äädikas, tšilli), purustatud kartul, lehtkapsas, suhkruhernes

***  ***  ***

KOOGID: uuri koogiletist tänast valikut või küsi meilt, kindlasti  2.5-5.5
on midagi gluteenivaba, veganit, võibolla ka toorkooki ja
muidugi teisi siinmajas klassikutest saanuid

V – vegan, L- laktoosivaba, N- nisuvaba

 

 

 

 

 

 

LASTELE

Keedetud TOORTATAR hapukoore/võiga (N)                                                         3.5

mahe tatar

lisa peekon +2

PASTA koorene juustupasta kanafileega                                                                               5

LIHAPALLID (N, L – ilma hapukooreta)                                                                             5.5

hakklihapallid(siga-veis), muna, murulauk, kartulipüree sojapiima & kookosõliga,

hapukoor, kurk-tomat

 SÕRNIKUD VAARIKAMOOSIGA (N)                                                                                 7.5

  ricotta, muna, gv jahu, riisijahu & jõhvikatega sõrnikud, vaarikamoos,

  hapukoor, värsked marjad