Eesti saab SADA!

Postitas NOP veebr., 20 2018,

Alustasime sünnipäevanädalaga! Selline tunne on, et kellelgi lähedasel on sünnipäev ja tegelikult ju ongi, meie enda Eestil! Saja-aastane inimene on ju väga eriline ja seda on ka siis sajane riik. Tubli, Eesti!

Tahtsime sel puhul lisada tervele nädalale sünnipäevameeleolu, noppides kokku sellised toorained, mis ühelt õigelt eesti sünnipäevalt kunagi ei tohiks puududa: vürtsikilu, heeringas, suitsuangerjas (vaat, kui palju kala!) ja magusaks nii mustika kui ka lumepalllisuppi, aga kuna kahte ei jaksa ju süüa ja kummastki ei taha loobuda, siis sai need kaks ühte pandud!

Meil said nendest toorainetest kokku suitsuangerjasalat musta leiva munavõi ja vürtsikiluga eelroaks. Mustas leivas paneeritud heeringas lehtkapsa-kodujuustu-lehtkapsapesto, gorgonzolas kuivatatud muna ja värviliste ahjupeetidega salatina. Lõpetuseks või alustuseks võib teha sada ja seened ehk Tiina Tauraite pipraviina (esivanemad suhtusid sellesse praegusel aasta-ajal kui arstirohtu) koos marineeritud kukeseente ja marineeritud männiriisikate salatiga. Magusaks saate lisaks Mustika-Lumepallisupile valida ka Mustsõstra-Toorjuustu-Tumeda Sokolaadi (kus ka pisiku espressot ja Vana Tallinnat sees). Ahjaa, KOOKI saate loomulikult ette tellida (saada soov kohe teele tellimine@nop.ee) :)

Elagu Eesti ja selle imeline toit, mida meie maa annab!!!