Teisipäev, nädal hakkab juba meeldivamaks muutuma, uus rütm (peale nädalavahetust) on leitud, tore on! Guatemaala kohv on ilus, täidlane, justkui suurelillelõhnaline!!
Meie teisipäevane kohv: GUATEMALA AMATITLAN FINCA EL BOSQUE SHB
Istandus/Farm: Finca El Bosque
Araabika sordid: Red Bourbon;Caturra, Pache
Töötlusviis: Pestud meetod
Kuivatamine: Kuivatatud päikese käes väljadel
Kohvi kasvamise kõrgus: 1400 -1600m üle merepinna’
Aasta keskmine temperatuur: 16-28˚C
Aastane sademete hulk: 1500mm
Vari: Kohv on kasvanud guagua ja cujillo puude varju all
Kohvi korje aeg: Jaanuar – märts
Istanduse omanik: Estela Carmaco Pena
Linn: Villa Canales
Regioon: Aldea Loma Larga mäestik, Amatitla, Guatemala
Kohvi iseloomustus
Tugev tumeda šokolaadi täidlus, õrn tsitrsueline happesus, kreemjas, täidlane kohv. Küpse ananassi maitsenüansid. Väga hea maitsetasakaal.
Lisainformatsioon
Istanduse rajas Julian Flores 1932 aastal. Ta istutas farmi 14 hektarile Red Bourbon kohvipuid, millele nüüdseks on lisandunud veel 23 hektarit. Praegu majandab istandust sama perekonna kolmas põlvkond. Istanduses järgitakse rangelt ökoloogiasäästlikku joont. Istanduses kasvatatkse ka roose, avokaadosid ja sidruneid. El Bosques töötab 40 alalist töölist koos peredega. Igale perekonnale on antud ka väike maalapp, kus nad saavad kasvatada omale toitu (ube, maisi, tomateid). Vesi, millega kohvi töödeldakse, saadetakse taaskasutusse orgaanilise väetisena. Samuti kasutatakse ära ka kohvi marja viljaliha. Farmile kuuluvates metsades elab palju linnuliike, kes aitavad kohvipuudelt röövputukaid hävitada.