Teisipäevane kohv – GUATEMALA AMATITLAN FINCA EL BOSQUE SHB

Postitas NOP märts, 09 2010,

Teisipäev, nädal hakkab juba meeldivamaks muutuma, uus rütm (peale nädalavahetust) on leitud, tore on! Guatemaala kohv on ilus, täidlane, justkui suurelillelõhnaline!!

Meie teisipäevane kohv: GUATEMALA AMATITLAN FINCA EL BOSQUE SHB

GUA1Flowering_at_El_Bosque_-_April_2007Istandus/Farm:  Finca El Bosque

Araabika sordidRed Bourbon;Caturra, Pache

Töötlusviis: Pestud meetod

Kuivatamine: Kuivatatud päikese käes väljadel

Kohvi kasvamise kõrgus: 1400 -1600m üle merepinna’

Aasta keskmine temperatuur: 16-28˚C

Aastane sademete hulk: 1500mm

Vari: Kohv on kasvanud guagua ja cujillo puude varju all

Kohvi korje aeg: Jaanuar – märts

Istanduse omanik: Estela Carmaco Pena

Linn:  Villa Canales

Regioon:  Aldea Loma Larga mäestik, Amatitla, Guatemala

Kohvi iseloomustus

Tugev tumeda šokolaadi täidlus, õrn tsitrsueline happesus, kreemjas, täidlane kohv. Küpse ananassi maitsenüansid. Väga hea maitsetasakaal.

Lisainformatsioon

Istanduse rajas Julian Flores 1932 aastal. Ta istutas farmi 14 hektarile Red Bourbon kohvipuid, millele nüüdseks on lisandunud veel 23 hektarit. Praegu majandab istandust sama perekonna kolmas põlvkond. Istanduses järgitakse rangelt ökoloogiasäästlikku joont. Istanduses kasvatatkse ka roose, avokaadosid ja sidruneid. El Bosques töötab 40 alalist töölist koos peredega. Igale perekonnale on antud ka väike maalapp, kus nad saavad kasvatada omale toitu (ube, maisi, tomateid). Vesi, millega kohvi töödeldakse, saadetakse taaskasutusse orgaanilise väetisena. Samuti kasutatakse ära ka kohvi marja viljaliha. Farmile kuuluvates metsades elab palju linnuliike, kes aitavad kohvipuudelt röövputukaid hävitada.GUA2temala_COE_2006_-_Farm_Visits_to_El_Bosque_and_SF_Tecuamburro_214